GitLab: 4 redenen waarom het onmisbaar is

GitLabHost

blog_hero_3

GitLab is een van de beste tools om met een team van softwareontwikkelaars aan dezelfde projecten te werken. Je kunt het een beetje vergelijken met Google Docs, maar dan voor ontwikkelaars. En hoewel tegelijkertijd met elkaar aan dezelfde code al heel handig is, is dat niet het enige voordeel van GitLab. In dit artikel zetten we er een paar voor je op een rijtje.

Wat is GitLab?

Voordat we beginnen, is het handig om te weten wat GitLab is.

 

In de wereld van software-ontwikkeling is versiebeheer ontzettend belangrijk. Als je binnen jouw team niet constant met dezelfde basis werkt, wordt het binnen de kortste keren 1 grote zooi. Grote kans dat het stikt van de bugs!

 

Git is een versiebeheersysteem om code te managen, te communiceren en samen te werken in verschillende softwareprojecten. Met GitLab doe je daar nog een schepje bovenop: het is een complete online oplossing voor de ontwikkeling van software. Je werkt samen in de cloud, zodat teams tegelijkertijd code kunnen opslaan, delen, publiceren en testen.

 

Afgeronde code kan met GitLab eenvoudig worden toegevoegd aan een project. In combinatie met een wiki, issue tracking en opties voor continuous integration (CI) en continuous development (CD) heeft het alles wat je nodig hebt.

4 redenen om nu over te stappen op GitLab

Je weet het misschien nog niet, maar het is echt zo: als team van softwareontwikkelaars kun je niet zonder GitLab. Here’s why:

 

Kortcyclisch werken

Door met GitLab te werken, kun je veel sneller bijsturen. Een idee voor een aanpassing staat sneller in productie, zodat het eindproduct beter bij de wensen van je klant aansluit.

 

1 tool to rule them all

GitLab is een volledige oplossing voor software-ontwikkeling. Alles kan erin terecht, van planning tot automatische deployments. Geen gedoe meer met integraties van andere tools of authenticaties.

 

GitLab is open core en gratis

In tegenstelling tot veel concurrenten is GitLab open core. Dat betekent dat de basisversie volledig gratis is. Daarnaast kun je zelf nog toevoegingen doen, je kunt de broncode van GitLab namelijk bekijken en aanpassen.

 

Een intuïtieve user interface

GitLab is erg gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief. Vanuit 1 omgeving heb je alle tools bij de hand.

Klaar om te starten?

Er zijn nog veel meer redenen om GitLab te gebruiken als je een team hebt dat met elkaar software ontwikkelt. Daar kunnen we nog veel meer over vertellen, maar je kunt het ook gewoon uitproberen. De basisversie is gratis, dus je loopt geen enkel risico.

 

Ben je ervan overtuigd dat GitLab de oplossing voor je is? Denk dan alvast na over de manier waarop je GitLab wilt hosten. Dat kun je zelf doen, maar je kunt het ook aan de experts overlaten.

 

Zo kan jouw team zich volledig richten op het ontwikkelen van software. Wij zorgen dat GitLab razendsnel is en altijd bereikbaar. Onze hosting kun je nu 30 dagen gratis uitproberen. En als GitLab-experts kunnen we je ook inhoudelijk helpen met alles wat met GitLab te maken heeft.

Ready to create your own GitLab instance? Create an account or get in touch.
worldglobe

Ready to create your own GitLab instance?

Get started Contact us